No any image found. Please check it again or try with another instagram account.

Организация на трети рожден ден

Каним ви на парти с тема “ДНЕШНИТЕ ИГРИ” – поводът е най-щастлив: АЛЕК ПРАВИ ТРИ!

Така започваха поканите към нашите гости, а идеята за декорация и цялостна визия на събитието дойде спонтанно след разговор с любимата ми Деси от Mentalina Party Agency – това е петият ни семеен повод, за който се оставям изцяло в нейни ръце и всеки път крайният резултат е още по-хубав, отколкото в представите ми…

След като обсъдихме, че Алек в момента е на вълна̀ букви и цифри, решихме че е подходящо да включим елементи от книгата ми @dneshnite.igri и да превърнем празника в щуро детско забавление. Добавихме 3D допълнения с любимите му активности – четки&палитра за рисуване, космическа ракета, номерирани балони и части от пъзел.

Цветовете, шрифтът и илюстрациите също са 1:1 с изданието… дизайнерката ми Сияна Стоянова съдейства с подготовката на материалите за принт, а красивите кадри от събитието са дело на Наталия Баръмска – имам си DREAM TEAM!!!

Ето как изглеждаше предварително изготвената схема, която мина през моето одобрение:

Огромните цветни арки с красиви илюстрации и матови балони, обикалящи около тях, посрещнаха приятелите ни още от вратата. Един от параваните беше под формата на дъга – основен елемент в дизайна на „Днешните игри“

Отделихме специално кътче за децата – под шатрата поставихме дървени палети и възглавнички около тях, където те можеха да творят на воля и да си запазят спомен от празника. Бяха украсени с цветни подложки и тематични чинии, съчетаващи се с общата визия на партито. Сестра ми помогна да подготвим пространството, което включваше твърди канави за рисуване, лепила, пера, стикери, пастели, флумастери, брокат, цветни изрязани листчета и формички, а кака Ники от детската градина на Алек, помагаше на малчуганите по отделно и после се погрижи за настроението им с танци, интерактивни занимания и весели задачи, вдъхновени от книгата ми.

Отделно бяхме подготвили място за редене на пъзели и кубчета, които да провокират интереса на малките любознайковци, както и голям терен за подвижни активности – стрелба по мишена, голф и скачане на батут.

Тортата беше супер впечатляваща! Изработи я една прекрасна жена от страница във Фейсбук – Mint & Strawberry by Emi Triova. Ако сте чели и предишни мои статии, знаете, че предпочитам тя да е „бутафорна“ и да служи само за украса – изработва се от захарен фондан, а в основата има стиропор. Така е при нас през цялото време и няма опасност да се разтопи от топлото юнско слънце – истинското сладко изкушение стои в хладилник и чака момента, в който ще бъде поднесено и изядено от гости & малчугани.

Потърсете и разгледайте творенията на Еми – определено изпълни всичките ми желания и включи детайли като букви, думи, изливащи се бурканчета с боя, моливи… Съобрази се и с нюансите, за да допълни перфектно основната декорация и създаде истинско произведение на изкуството, което привлече погледите на всички – имаше дори миниатюрни книги и изписани с боя върху захарни платна рисунки. Всичко това беше толкова реалистично, че децата и възрастните останаха без дъх. Тортата се вписа идеално в тематиката на партито и добави още един незабравим елемент към нашето специално събитие.

Кетърингът беше домашно приготвен (отново с помощ от mom&sister), разделен на две – върху външния бар отделихме храната и напитките за възрастните, а на ниската масичка се разполагаха детските менюта. Ето и какво беше включено: пици, кроасани, сандвичи, мини кюфтенца, сладки и солени хапки, брускети, фунийки и плата с мезета ( + баница & кифлички от баба Тони).

Готина хрумка беше да използваме мивката за изстудяване на алкохола и безалкохолните – напълнихме я с лед, а на самото ѝ продължение поставихме стъклените чаши. Всички чинийки, сламки, салфетки и допълнителни аксесоари купихме от Джъмбо, а табелките са готин и според мен задължителен завършек на всяко подобно събитие – този път реших текстовете да са по-дълги и се оказа, че бяха интересно четиво за гостите ни:

Kids snack&drink station 

Хей, какво обичаш да вечеряш ти?

Пица, кроасани? И бонбони за десерт, нали?

Тук от всички тези вкусотии ще откриеш…

бързо взимай и отивай да се скриеш.

The drinks are on us! (The hangover is on you!)    

Вино, бира, лимонади, 

Уиски, водка… и разни други изненади!

Барът е отворен – на съседите не пречим,

И кажете си “Наздраве”! Хубаво да се почерпим!

Art & Crafts 

Време е за “Днешните игри” и забавления, 

Искаме да видим вашите творения!

Лепило, моливи, боички – кой каквото хване!

И нека този празник в сърцето да остане.

Grab a bite! 

От всичко по много… както винаги има!

Вкусотийките на Сиси и рецептите любими…

Напълни си чинията и опитвай на корем!

После потанцувай…да избухнем съвсем!

Оставям ви ги под формата на .pdf файлове – може да ги изтеглите безплатно от тук:

Относно подаръците – тази година решихме да не правим списък с желани неща, а да се включим в благотворителна кауза. На всеки, който ни попита какво да донесе за Алек, казахме, че на място ще има специално отделение, в което ще се събират средства в подкрепа на Фондация „За нашите деца“ – писах им имейл предварително, а те ми изпратиха затворена с катинар и сериен номер кутия, която после им върнах обратно на посочен адрес.

Бонус за всички стигнали до тук – с MENTALINA ви даваме код за 10% отстъпка при цялостна организация на парти с тема „Днешните игри“ : SISI10 🙂 Последвайте и MENTALICIOUS в Инстаграм за незабравими фестивали, събития и анимация за деца&възрастни!

Това беше от мен! Надявам се, че статията ви е била полезна и интересна! Ако ви се чете още, тук ще откриете повече детайли за предишните ни празненства: ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН и UNDER THE SEA – тематично парти за рожден ден

XOXO
signature

Не искате да пропуснете някой мой пост?
Регистрирайте своя email адрес тук, за да получавате известия при всяка нова статия.

Previous
Днешните игри – книга и образователни материали за деца
Организация на трети рожден ден