No any image found. Please check it again or try with another instagram account.

Локация N5: Family Adventure Festival

Гората e магична и винаги привлича хора от различни възрасти и интереси. Днес ви давам идея как да се насладите на този природен район и да прекарате повече време с любимите си хора – семеен фестивал Family Adventure е едно от онези събития, които не само ви предоставя възможност да бъдете известно време на свеж въздух, но и да създадете специални спомени заедно с вашите близки. Включих първото издание в поредицата #приказкинапът и искрено се надявам да има продължение догодина – ще споделя как усетихме цялостната му организация и в случай, че и вас ви вълнуват такъв тип мероприятия, отбележете си го за посещение през следващото лято.

Като в приказка

За да създадат автентичната атмосфера на фестивала, момичетата от Mentalina Party Agency се бяха погрижили да има впечатляваща декорация. Дървени шезлонги с меки матраци, люлки, маси с различни цветя и чадъри с висящи цветни спирали, създаваха уютното усещане в тази горска обстановка. Гирлянди от светещи лампички осветяваха основната поляна, като добавяха допълнително очарование след залеза на слънцето. За да се подчертае природния характер на събитието бяха използвани материали като дърво, камъни и растения, събрани предвидливо от заобикалящата местност.

Кътове по теми

Фестивалът разполагаше с различни тематични площадки, които още повече допринасяха за уникалното преживяване. Имаше, например, широко пространство със сцена, където се състояха повечето подвижни игри и забавления за деца&родители, отделно място за федербал и обръчи, зона с огнище, където вечер участниците се наслаждаваха на лагерния огън. Отделно бяха изградили дървена шатра, при която се провеждаха всички арт активности, футболен терен за момчетата и кът с гримове за момичетата. А за семействата, които обичат приключенията, бяха подготвени специални участъци за къмпинг и нощувки под звездите.

Музика и забавления

Организаторите на Family Adventure Festival бяха избрали изпълнители и артисти, които да подарят на участниците свежи музикални моменти. Стефан Вълдобрев, известен със своят невероятен талант, изпя на живо някои от най-хубавите си песни. Неговият концерт направи първата ни вечер там още по-специална. Героите от Маргаритка също се присъединиха към фестивала и раздадоха радост и усмивки със своите музикални творения – тези моменти бяха особено ценни за най-малките участници.

Интерактивни инсталации и изненади

Вечерните часове бяха изпълнени с магия и развлечения, благодарение на невероятните кино прожекции на открито – определено едно от най-любимите преживявания на всички присъстващи. Представете си – горска обстановка, под звездното небе, сред природната симфония от звуци, топли одеяла и уютни кътове със столове и възглавници. Романтиката на вечерта грабваше сърцата на родителите, докато децата с нетърпение и вълнение очакваха филмовото приключение. Този момент на обединение пред екрана създаде още по-силна връзка между децата, които споделяха смехове, вълнение и емоции.

Better together

Както казах, в програмата бяха включени разнообразие от общи активности.  Групи от всички възрасти се включиха в игри като фризби и волейбол, а семейните пикници на сянка под дърветата пък бяха отличен начин за почивка. За любителите на спорта, бяха подбрани всякакви състезания – бягане по трасета из горската площ, футбол и щафетни игри. Също така имаше детска анимация с лицензирани аниматори, които създаваха весели и забавни моменти, докато родителите си почиваха или участваха в други занимания.

Изкуство 

За творческите души, имаше арт ателиета, разделени по различни теми, вдъхновени от природата около нас. Всички можехме да изразим себе си чрез изкуството по най-оригиналния начин. Едно от заниманията беше посветено на пейзажното изкуство, където заедно с децата създадохме картини в унисон със зелените дървета, шума на потока и цветята, които растяха в околността. С хартия, акрилни бои и излишък от дървесните листа и шишарки, създадохме прекрасни творения.

Готварска програма 

Храната винаги е част от празниците, и на този фестивал тя имаше своето важно значение. Тук не само се наслаждавахме на вкусни ястия, но и се научихме как да ги приготвяме сами, съчетавайки традиционни методи с качествени, домашни продукти. Една от активностите беше приготвянето на занаятчийски хляб, следвайки стари, народни рецепти. Разбрахме какви съставки се добавят, за да стане хлябът пухкав и ароматен. Другата готварска авантюра беше свързана със забавната и изискана изработка на френски макарони. Малчуганите много се забавляваха, разбърквайки белтъците до образуване на бяла пяна.

Обобщавам: Family Adventure Festival беше истинско празненство сред природата, съчетано с творчество, общуване и забавления за цялото семейство. Такива събития със сигурност заслужават място в семейния календар, като едни от най-вълнуващите моменти прекарани заедно. Надявам се, че статията ви е била полезна, а ако искате да се вдъхновите за още пътешествия, прочетете останалите статии от поредицата “ПРИКАЗКИ НА ПЪТ”!

Целувки и до скоро!

XOXO
signature

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

No Comments Yet.

Не искате да пропуснете някой мой пост?
Регистрирайте своя email адрес тук, за да получавате известия при всяка нова статия.

Previous
Как да помогнем на детето да се адаптира по-лесно към детската градина?
Локация N5: Family Adventure Festival