No any image found. Please check it again or try with another instagram account.

Локация N4: Хотел Лещен

Днес ви пренасям на място, което съчетава старобългарските традиции с модерната стилистика. Ако и вие се възхищавате на планинските гледки и държите на спокойствието по време на почивка – гарантирам, че Хотел Лещен ще ви допадне толкова, колкото на нас! Всичките му гости имат уникална възможност да се отпуснат и полюбуват на природата, докато се наслаждават на страхотен комфорт и удобства.

Хотелът е проектиран в традиционен български стил, който се отличава със своята уникална архитектура и детайли. Направи ни впечатление, че строителните конструкции са изградени от екологично чисти материали, което е от голямо значение за запазването на околната среда. Фасадите са от камък, който придава на сградата автентичен вид, устойчивост и естетическа стойност. Дървените орнаменти, като балконите и прозорците, са оформени с изящество и внимание към детайлите, което внася уют и топлина. Вътрешното пространство също отразява българската култура, като едновременно с това има елементи, типични за новото време. Денем  декорацията включва ръчно изработени килими, народни носии и цървули, а вечер, върху окачения таван на лоби бара, се появяват цветни светлини и лампи, подобни на тези в нощните клубове.

Студиото, в което се настанихме беше просторно и изключително чисто – идеално за семейства с деца! Разделено е на две части с холна зона и кът с голяма спалня&детско кошара. В дизайна му са включени естествени дървени материали, а панорамата към Родопи и Пирин, която се разкрива от терасата, е главозамайваща! Планинските върхове и зелените гори ни създадоха усещане за душевна хармония – всяка сутрин се събуждахме с усмивки на лицата, наблюдавайки красотата на Родопите, която ни заобикаляше.

Храната в ресторанта е на изключително високо ниво – приготвят се ястия по стари български рецепти и се използват само и единствено млечни продукти от тяхната ферма. Поръчайте си плато, за да опитате от гюбека с подправки и изварата с копър – съчетават се идеално с пивкото им наливно вино! Телешкото месо също е собствено производство – задължително опитайте “Искендер кебап” и домашните кюфтенца, поднесени върху питка. Дори Алек искаше два пъти от тях за вечеря, в комбинация с картофи и салата – много му харесаха.

Като цяло голяма част от предложенията в менюто са подходящи и за малчуганите – от кухнята са отзивчиви и могат да пасират пилешката супа, или пък да ви поднесат таратора само с мляко и краставици. Шеф-готвачът се е погрижил да предложи разнообразие от ястия, които задоволяват всеки вкус – от свежи салати до изискани месни ястия. Освен това, персоналът беше много внимателен и гостоприемен, гарантирайки, че всеки гост ще се засити пълноценно.

Релакс зоната в хотела включва билкова и финландска сауна, парна баня, хамам, ледена купа, солна стая и достатъчно на брой шезлонзи, люлки и барбарони. Гледката към околността, разкриваща се от външното джакузи беше просто възхитителна! Топлата вода и приятната пулсация на мехурите ще ви накара да забравите за всичко, особено ако се потопите по залез. Хубавото е, че през седмицата няма много хора и можете да се насладите на интимността и спокойствието.

Препоръчвам ви да изпробвате и процедурата с халогенератор в солната стая – представлява впръскване на фини солни частици във въздуха, които подсилват имунитета и се борят с дихателни&кожни проблеми. След посещението ще усетите лекота на тялото, спокойствие на ума и солен вкус в устната кухина от приетите при вдишването соли. Обстановката е приятна и за деца – в помещението има играчки за пресипване и строене на замъци от солта по пода, наподобяваща пясък.

Споделям и няколко места, които може да посетите в района:

Разходете се до самото село – пешеходната обиколка из калдъръмените улички ще ви запознае с типичния ковачевски архитектурен стил – именно главната причина това място да бъде толкова популярно сред туристите. Тук се усеща автентичния дух на миналото – посетете църквата “Св. Параскева”, както и килийното училище. Интерес предизвикват стенописите, които са изключително ярки и наситени. Не пропускайте и Кавковата къща на три етажа, с богата старинна колекция от предмети. Ще видите истинска пещ за хляб с нощви, която се намира на третия ѝ етаж. Този етнографски музей дава усещане за друго време и място… друга България – препоръчвам да я посетите!

Отделете си време и за съседните малки селца – Делчево&Ковачевица. Ако сте с дечица може да се отбиете до двата зоокъта в местността – Хаджидимово и Дъбница. На първото място се влиза в гората, свободно сред животните, а те до такава степен са свикнали с хората, че се разхождат спокойно във ваше присъствие и дори ви разрешават да ги погалите.

Открихме голям зоокът и в Дъбница – тук ще видите най-различни представители на животинския свят – кози, камили, понита, елени лопатари, алпаки, муфлони. Повечето се разхождат свободно и можете да ги нахраните с хляб, който продават на самия вход. По-едрите от тях пък се наблюдават през ограда от двете страни на пътеката. Ще срещнете и различни пернати като патици, фазани, лебеди, пъдпъдъци, говорящи папагали и пауни. Гарантирам, че преживяването е интересно както на децата, така и на възрастните. Работното им време е всеки ден от 10:00ч. до 17:00ч. Входът е 5лв. за възрастни и Злв. за деца.

За финал мога да кажа само, че престоят ни тук беше незабравимо семейно преживяване! Надявам се, че статията ви е била полезна, а ако искате да се вдъхновите за още пътешествия, прочетете останалите статии от поредицата “ПРИКАЗКИ НА ПЪТ”!

Целувки и до скоро!

XOXO
signature

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

No Comments Yet.

Не искате да пропуснете някой мой пост?
Регистрирайте своя email адрес тук, за да получавате известия при всяка нова статия.

Previous
Under the sea – тематично парти за рожден ден
Локация N4: Хотел Лещен