My happy place🤍

My happy place🤍

ВЕЧЕРНА РУТИНА - КЪПАНЕ НА БЕБЕ💦 Последователните действия в ранна...

ВЕЧЕРНА РУТИНА - КЪПАНЕ НА БЕБЕ💦 Последователните действия в ранна...

Усмивки за добро утро и пожелание за слънчево начало на...

Усмивки за добро утро и пожелание за слънчево начало на...

Честит имен ден, Алек!❤️❤️❤️

Честит имен ден, Алек!❤️❤️❤️

GIVEAWAY - СПЕЧЕЛИ ПОДАРЪЦИ ОТ PERSIL&SILAN SENSITIVE✨/ изтеглен победител: @mimkataaaaa...

GIVEAWAY - СПЕЧЕЛИ ПОДАРЪЦИ ОТ PERSIL&SILAN SENSITIVE✨/ изтеглен победител: @mimkataaaaa...

5 ЛЮБИМИ СНИМКИ💤📸 Тези спящи кадри на Алек са ми...

5 ЛЮБИМИ СНИМКИ💤📸 Тези спящи кадри на Алек са ми...

“Оживяла приказка, която разказва история за хармония и красота”💫 Тези...

“Оживяла приказка, която разказва история за хармония и красота”💫 Тези...

РАЖДАНЕ, ПРЕСТОЙ В БОЛНИЦА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД СЕКЦИО🏨 📝На www.sisiangelove.com...

РАЖДАНЕ, ПРЕСТОЙ В БОЛНИЦА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД СЕКЦИО🏨 📝На www.sisiangelove.com...

Как да организирате BABY SHOWER PARTY?

Имате ли желание да отпразнувате бъдещата поява на вашето мъниче с близките си приятелки? Представям ви едно нетрадиционно празненство за България, което ще донесе усмивки и хубаво настроение, последните седмици преди голямото събитие в живота ви.

Преди всичко искам да обобщя концепцията за “baby shower party” – идеята е бъдещата майка да бъде “обсипана” с подаръци, мили думи и пожелания за бебето. Създава се уютна атмосфера, където бременната жена и нейните гости да се заредят с положенителни емоции, а по-опитните жени да дадат насоки, свързани с първите дни на новороденото. Ето моите съвети за организацията на такъв тип мероприятие:

Тематична декорация 

Ако ситуацията и времето позволявят, най-добре би било да планирате събитието на открито. Освен повече възможности за експерименти с украсата, ще имате и по-голямо пространство за игрите, които са задължителни на този празник. Измислете интересна тема и бъдете креативни. Съчетайте нежни матови цветове и включете различни кътчета, които гостите да обикалят – място за снимки, за напитки, за хапване и сладки приказки. Аз избрах boho стил, за който с MENTALINA PARTY AGENCY комбинирахме различни елементи – балони, вази с цветя, ратанови и плетени орнаменти. Поставихме четири дървени палета на земята, с възглавнички около тях, бар-маса за коктейли и параван със златен надпис “Oh, baby”.

Покани 

След като сте готови с темата на партито, поканете по интересен и закачлив начин своите гости. При мен се получи обратното – цветните картички, които измайсторих не са в boho стил, защото при ранното им изпращане все още не бях напълно готова с концепцията и визията на самото събитие. Въпреки това, приятелките ми ги харесаха – животинки и забавно послание “Calling all my party animals, I am having a baby shower”.

Дрескод

Както при всяко друго женско събиране, въпросът с облеклото стои на преден план. Улеснете гостите и им кажете какви детайли може да имат по себе си – флорални диадеми, рокли, панделки. Аз заложих на градински фееречни дрехи с boho аксесоари – дъждът и неприятното време не ни попречиха да бъдем като горски феи.

Идеи за почерпка

За разлика от Gender Reveal събитието, което организирах през февруари, тук беше важно да има по-разнообразно меню. Подготвих от любимите си плата с различни месни деликатеси, сирена, маслини, чери домати и брускети. Добавих купички с няколко вида разядки – тиро салата, котидж сирене, хумус, катък с чесън и червена чушка, поднесени с два вида багети – пълнозърнеста и лучена. На масата имаше и кроасани, намазани с крема сирене, гауда и прошуто. А за десерт – ягоди, маслени сладки и разбира се… вкусна торта с кокосов пълнеж от BRIMEKS BAKERY. Почерпих гостите и с оригинални Mom-osa коктейли – три вида пенливо вино, различни фрешове и плодове, които те сами можеха да комбинират по свой вкус.

Списък с подаръци

Смисълът на термина “душ” е, че бъдещата майка се “обсипва” с подаръци, които ще са ѝ от полза след появата на бебето. Най-добре е жената да изготви предварително списък с нужни вещи, след което да го изпрати на приятелките си 2-3 седмици преди празника. В този ред на мисли, открих много полезно приложение – “Things to get me”, в което можеш да направиш папка с желани придобивки. Всяка от тях има снимка, цена, описание и линк към магазина, в който може да се открие. Когато гостите получат списъка, всеки от тях маркира с “✔️” артикула, който ще купи – по този начин няма опасност да се получи дублиране.

Книга с пожелания

За мен, това е най-сантименталното и мило усещане по време на събитието или по-скоро след него. Приятелките на майката пишат пожелания и наричания за бебето в специална книга с твърди корици и празни листа. Аз поръчах бяла такава, със златен надпис “Oh, baby”,  а при красивите думи на всеки гост добавих за спомен полароидна снимка, направена в същия ден. Признавам си, че си поплаках, след като прочетох всичко вечерта след партито – един ден малкият ни мъж също ще чете и ще се радва на обичта, с която е заобиколен.

Списък с игри 

Едно от основните неща в програмата на такъв тип празненства са игрите. Те трябва да бъдат на бебешка тематика – забавни, интересни и креативни. Много от американските варианти, които открих в интернет, не бяха по вкуса ми, затова подбрах най-добрите предложения и ги прецизирах по мой усет. Изготвих предварително картончета за всички гости, върху които да отбелязват верните отговори на зададените въпроси. Ето какви бяха и заниманията:

BABY NAME RACE

Върху отделни листчета се записват буквите от А до Я и се раздават на присъстващите. По сигнал всеки от тях трябва да запише по едно мъжко/женско име. Когато някой е готов, казва “Стоп”. Бъдещата майка проверява дали условието е изпълнено и дава награда на най-бързо справилата се дама.

BABY FOOD RACE 

Вероятно това ще се окаже най-забавната от всички игри в списъка – “Познай пюрето”. Подгответе 5 бебешки храни в бурканче. Аз избрах само плодови варианти, но ако искате да затрудните участниците, добавете микс със зеленчуци или месни продукти. Махнете етикетите, номерирайте ги от 1 до 5, а на лист запишете верните отговори: 1-ябълка, 2-слива, 3-банан, 4-кайсия, 5-тиква.

Раздайте на гостите по 5 лъжички (hint: аз купих пакет с дебели клечки за сладолед от Джъмбо, които вършат идеална работа. В противен случай ще трябва да търсите 70-80бр. прибори – не си заслужава като допълнителен разход). Нека всеки от тях има и картонче, на което да посочва верните отговори. Сложете пюретата върху дъска и ги поднесете за дегустация – присъстващите се редуват и опитват от всяка храна максимум по два пъти, като въртят клечката от двете ѝ страни, така че “игралното поле” да е чисто и безопасно. Награда получават  момичетата с 5 верни отговори.

 

BABY MEMORY RACE 

В хартиен плик или плетена кошница отделете 10 бебешки аксесоари. Междувременно раздайте листчета с 10 празни пространства за попълване. Извадете всеки предмет бавно, един по един, пред гостите, казвайки наименованието му на глас. След като изредите всички принадлежности, кажете “1,2,3 старт!” Присъстващите използват паметта си и записват нещата, които са запомнили. Наградата отново получава най-бързо справилият се участник.

В моята кошница имаше: възглавничка за колики, лигавник, физиологичен разтвор, биберон, гризалка, крем против подсичане, пудра, ръкавичка, аспиратор за нос и лепенки при висока температура.

BABY TRAIT RACE 

Тази занимателна дейност остава за спомен на майката и в нея няма победители. Раздават се бланки, на които всеки гост попълва кои характерни черти на родителите ще притежава бебето. Аз включих: коса, очи, нос, усмивка, височина, чар, смелост, самостоятелност, чувство за хумор и готварски умения. Когато всеки даде своя отговор, може са изкоментирате помежду си кой какво е посочил като предположение и защо. Получава се интересен дебат… 🙂

BABY QUIZ RACE

Последната игра изисква сериозна предварителна подготовка, но пък любителите на въпросниците ще я оценят. Първо си пригответе бял кадастрон, шарени лепящи листчета и маркери. Напишете заглавието на играта в горната част на платното, а отдолу разделете листчетата по колонки в различни цветове. Над всяка колона напишете име на желана от вас категория с въпроси (песни, филми, факти, известни майки, предмети, животни), а върху квадратчетата под тях – числата 50,100,150 и 200. Това са точките, за които участницитe ще се съревновават. Измислете въпроси, които да им съответстват по трудност – за 50т. по-лесни, за 200т. – най-трудни. Малко по-надолу ще ви споделя моя вариант за викторина, за да си вземете идеи, ако са ви нужни.

Остана и последната стъпка от предварителното оформление на плаката – под всяко цветно прозорче отбележете верния отговор. Хубаво ще е да съобразите броя на въпросите с този на гостите – в моя случай включих 24 въпроса, като за всеки имаше по 2 задължителни такива.

Условия на играта: Участниците се редуват и казват за кой въпрос искат да играят – пример: Въпрос от категория ЖИВОТНИ за 100 точки. Бъдещата майка задава въпроса и ако гостът отгатне правилния отговор, печели съответните точки, а листчето се отстранява от таблото. Ако отговорът е грешен – прозорчето остава неотворено и идва ред на следващия играч. Състезанието продължава докато не изчезнат всички листчета от кадастрона, а победител е този с най-много събрани точки.

Ето ги и въпросите по категории:

Песни

50т. – Довършете песничката: “Зайченцето бяло…” (отговор: “…цял ден си играло.”)

100т. – Довършете песничката: “Защото знам, че другите момчета, нямат…” (отговор: “…бански на лалета.”)

150т. – Довършете песничката: “Живяла е нявга, живяла е нявга…” (отговор: “…една червена шапчица.”)

200т. – Кой изпълнява българската детска песен “Мики Маус”? (отговор: Росица Кирилова)

Филми

50т. – В кой детски филм главен герой е катерица, гонеща жълъд? (отговор: Ледена епоха)

100т. – Какво гони малкото пони? (отговор: Вятъра)

150т. – Избройте 5 принцеси на Дисни. (примерен отговор: Пепеляшка, Аврора, Бел, Елза, Ана)

200т. – От кое филмче е изразът: “Към безкрая и отвъд”? (отговор: Играта на играчките)

Факти 

50т. – Коя дума казват бебетата за първи път в повечето случаи? (отговор: Мама)

100т. – Какви цветове виждат новородените през първите месеци от своя живот? (отговор: Черно и бяло)

150т. – По колко часа на ден спят новородените? (отговор: 16-20ч.)

200т. – По колко пъти се усмихват бебетата на ден? (отговор: 200)

Известни майки

50т. – Има ли деца Дженифър Лопес? (отговор: Да- 2)

100т. – Джеймс и Инес Рейнолдс са деца на коя известна актриса? (отговор: Блейк Лайвли)

150т. – Колко деца има Анджелина Джоли? (отговор: 6)

200т. – През коя година Ева Лонгория ражда първото си дете? (отговор: 2018г.)

Предмети 

50т. –  Как се казва предметът, който е най-често в устата на бебето? (отговор: Биберон)

100т. – За какво служи бебешкият аспиратор? (отговор: за нослето на бебето)

150т. – Довършете словосъчетанието: “активна…” (отговор: “… гимнастика”)

200т. – Стандартен размер за детско матраче (отговор: 60/120 и 70/140)

Животни

50т. – Кое животно отглежда малките си в торба? (отговор: Кенгуру)

100т. – Другото име за “козле”, малкото на козата? (отговор: Яре)

150т. – Кое животно е излишно – маймуна, елен, таралеж, лисица? (отговор: Маймуна)

200т. – Кои животни приемат в семействата си бебета сирачета от своя вид и ги отглеждат като свои? (отговор: Катериците)

Подаръци за гостите 

Покажете благодарност на хората, които са уважили вашия празник. Подгответе символични подаръци и ги поднесете в края на събитието. Аз купих малки хартиени торбички, които напълних с пуканки. След като ги затворих добре, добавих етикет със закачлив надпис “About to POP”, произлизащ от английската дума “popcorn”. В традиционните интерпретации е хубаво на бейби шауър партитата да има пуканки под някаква форма, за да е по-лесно и безпроблемно раждането на жената.

Готови за принтиране темплейти, етикети и плакати

Надявам се, че статията ви е била полезна и интересна! Още снимки от BABY SHOWER партито може да разгледате в Инстаграм профила ми. А ако сте пропуснали предишния пост за събитието, разкриващо пола на бебето, може да прочетете подробно тук: GENDER REVEAL PARTY

Поздрави и прекрасна седмица от мен!

XOXO
signature

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не искате да пропуснете някой мой пост?
Регистрирайте своя email адрес тук, за да получавате известия при всяка нова статия.

Previous
Моите ТОП 3 спални и домашни дрехи
Как да организирате BABY SHOWER PARTY?