No any image found. Please check it again or try with another instagram account.

Как да организирате Gender Reveal парти?

Искате ли да разкриете пола на вашето бебе пред приятелите ви по интересен и запомнящ се начин? Следвайте тези няколко стъпки и празненството ви няма да остане незабелязано.

Дата и място

За такъв тип мероприятия е нужно повече пространство, особено ако приятелите ви са над 10. При хубаво време може да се организира навън, но когато е по-студено, съответно ще ви е нужно по-голямо помещение. След като се спрете на подходящо място, не забравяйте да изпратите покани на своите гости. Може да ги изработите ръчно и да ги пуснете по имейл, за да спестите част от бюджета. Не забравяйте да включите и дрескод, който да кореспондира с представата ви за цялостната визия на събитието.

Ето поканата, която стана бързо и лесно с приложението Canva:

Предположения за пола

Измислете интересна игра, която да организирате за гостите си. Основната идея е всеки да предположи какво ще е вашето бебе – момче или момиче. Може да обособите отделно място в стаята и да поставите обикновена бяла дъска, разделена на две – от едната страна се отбелязват с името си всички, гласуващи за единия пол (отбор момче), а от другата – останалите (отбор момиче). Друга семпла идея са цветни листчета в синьо или розово, които приятелите ви трябва да надпишат и да пуснат в стъклена или хартиена кутия.

Аз избрах ръчно рисувана картина върху плътен лист, поставена в златна рамка. Изображението върху нея представлява дърво с много клони и животинки в основата му. На мястото на листата всеки трябваше да остави своя отпечатък в цвят със съответното предположение, след което с черен тънкописец да напише името си. Крайният резултат ще остане като ценен спомен за семейството и ще бъде поставен в детската стая.

 

Тематична украса

Вариантите са много, но най-често срещаните цветове са розово и синьо. Може да потърсите декорации в тези нюанси и да допълните с трети цвят за повече уют. Хубаво ще бъде, ако всички парти аксесоари са в един стил – балони, салфетки, чашки, чинии, покривки, свещи. Добавете дървени елементи с надписи или свежи цветя.

Моята декорация включваше балони, оформени под формата на арка в съответните шарки за момче или момиче. Добавих и бежово/златни орнаменти, комбинирани с пампаска трева за допълнителен акцент. В помещението имаше няколко летящи фолиеви балони с различни форми – детски усмихнати лица, облак и звезда. По земята, около надписите boy/girl, се търкаляха друг вид балони, пълни с лъскави конфети.

Масата беше обгърната с тюлени платове, които падаха небрежно по страните ѝ. Посипах я с още конфети, а върху тях наредих хартиените чинии, чаши и тематични салфетки. Разбира се, те отново бяха в синьо и розово. Спрях се на тези с бели точки, защото ми се стори, че златните детайли, ще дойдат в повече. До голямата маса, сложих и по-малка такава, върху която подредих забавни хартиени табелки на клечка – идеален начин да се разнообразят снимките от този вълнуващ ден. На тях можеше да се прочетат различни думи или цели изречения, като “mom to be”, “dad to be”, “boy”, “girl”, “team boy”, “team girl”.

Разкриване на пола 

Има различни варианти изненадата да бъде поднесена по красив и стилен начин. Може да се спрете на избухващи конфети, пукащ се голям балон с надпис BОY OR GIRL или много малки цветни балони с хелий, заключени в кутия.

Идеята, от която се възползвах аз беше голям черен балон, пукащ с игла или друг остър предмет. От него политат безброй хартийки в синьо или розово, спрямо пола на бебето. В зависимост от декорацията ви, може да включите такъв балон, но в други нюанси – бял с цветен надпис или златен със светли букви. Всичко зависи от вашето желание и въображение!

Кетъринг

В повечето случаи Gender Reveal празненствата се правят в следобедните часове, затова и вкусотиите, наредени на масатата, могат да бъдат предимно сладки. За любителите на соленото, може да включите гризини, солети или различни видове брускети. Хубаво е да ги сервирате на гостите, заедно с любим сорт вино или домашни коктейли. Не забравяйте и безалкохолните напитки.

Следвайки същите указания, сладкият ми кетъринг се състоеше от торта, мъфини и бисквити. Добавих и три вида гризини – с пармезан, със слънчогледови семена и със сусам. Тортата беше в т.нар. омбре стил, с преливащи се багри – бяло, розово и синьо. За пълнеж избрах крем с маскарпоне и сини блатове, а за декорация френски макарони в същите цветове. Имаше и страхотен топинг, който се разтичаше равномерно по страните ѝ – истинско изящество, и на вид, и на вкус. В мъфините също имаше син център, бял мус отгоре и захарни фигурки за украса. Бисквитките бяха тематични, с надписи и рисунки, подсказващи бъдещата поява на бебето. За напитки се спрях на пенливо вино Bellini – поднесох го като welcome drink в началото на партито. И тъй като самият коктейл е плодов, на масата добавих кана с прясно изцеден сок от портокал – вкусовете си паснаха идеално.

Подаръци за гостите

С благодарност към всички присъстващи пригответе малки, но оригинални подаръци. 

Аз поръчах бутилки пенливо вино в син цвят, на които закачих етикети с надпис: “Pop it when HE pops! Кажете си НАЗДРАВЕ, когато момченцето ни се роди!”

 

Надявам се, че статията ви е била полезна и интересна! Още снимки от Gender Reveal партито, което организирах може да разгледате в Инстаграм профила ми. Ето и малко повече информация за детайлите:

*Украса и парти аксесоари – @bestbabybg

Торта и сладки изкушения – @brimeks_bakery

Пенливо вино и подаръци за гостите – @seewines

Постер, етикети и тематични карти – @tanayas.month.cards

A aко все още не сте прочели предишния пътешественически пост – може да го направите тук.

Поздрави и страхотна сряда от мен!

XOXO
signature

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

No Comments Yet.

Не искате да пропуснете някой мой пост?
Регистрирайте своя email адрес тук, за да получавате известия при всяка нова статия.

Previous
Природен феномен – Стобски пирамиди
Как да организирате Gender Reveal парти?