LET’S PLAY A GAME - HOW WELL DO YOU KNOW ME? 😱🤔⁣
⁣
Сигурно сте забелязали, че много харесвам игрите и като цяло всякакъв тип въпросници, викторини и състезания. Затова днес ще ви разкажа няколко интересни и забавни неща за мен. 3 от изброените НЕ са верни - можете ли да познаете кои са те?⁣
⁣
1️⃣Като дете колекционирах салфетки, миришещи листчета, картички, тийн списания, пощенски марки и картинки на кечисти. ⁣
2️⃣Често грухтя, когато се смея.⁣
3️⃣Предпочитам да ми е по-студено, отколкото по-топло.
4️⃣Почти винаги, когато произнасям думи на английски, вметнати в българска реч, омекотявам Р-то. Приятелите ми често ми се смеят по този повод.⁣
5️⃣Не съм почитател на екстремните преживявания и никога не бих скочила с бънджи или някаква друга подобна щуротия.⁣
6️⃣Три неща, които винаги взимам с мен на път - ножица, сешоар и мокри кърпички.
7️⃣Още от малка съм много организирана и всичко, което си наумя трябва да се изпълни в срок, който съм си поставила. Старателно водя планер, в който записвам подробно какви задачи имам да свърша през следващите няколко дни. Понякога си правя планове за седмица-две напред, често се случва и да е за по-голям период от време.⁣
8️⃣В момента нямам домашен любимец, но в детството ми имахме рижав котарак, на име Пешо. ⁣
9️⃣Когато готвя около мен винаги е пълен хаос.⁣
🔟Страх ме е от скакалци. ⁣
⁣
Ще споделя в stories профилите на тези, които отговорят правилно. Чакам ви в коментарите.❤️⬇️

LET’S PLAY A GAME -...

💛WHY I LOVE INSTAGRAM💛

1. Инстаграм е креативност - можеш да създаваш изкуство с всеки пост.
2. Инстаграм е всичко на едно място - можеш да следваш приятелите си, различни брандове, бизнес акаунти и всяка една интригуваща личност по света.
3. Инстаграм е вдъхновение за пътешественици -  можеш да откриваш невероятни локации.
4. Инстаграм е нови приятелства - можеш да намериш хора със същите интереси като твоите.
5. Инстаграм е чувство - можеш да използваш своите публикации за да покажеш щастие и болка, да изкажеш благодарност или пък да се извиниш. 

💬 А какви са вашите причини да харесвате тази платформа?

📌Не забравяйте да си запазите този пост, за да ви е под ръка една от най-фотогеничните гледки в Лондон.

•••

1. Instagram is creativity - you can make art with every post.
2. Instagram is all-in-one -  it allows you to follow friends, brands, business accounts and any creative person around the world.
3. Instagram is travel inspiration - you can find out about new amazing places.
4. Instagram is new friends - you can meet with such a lovely people.
5. Instagram is a feeling - you can use your posts to show happiness or pain, to appreciate or apologize. 

💬Why do you like this amazing social platform?

📌Save this post for one of the most instagrammable views is London. 

#дапътувамезаедно

💛WHY I LOVE INSTAGRAM💛 1....

3 REASONS WHY I LOVE SUMMER MORE THAN WINTER🌴

🕰По-дългите дни
Имам чувството, че напоследък в 18:00ч. вече съм готова за сън. Навън е толкова студено и тъмно, че не ми остава нищо друго освен да се излежавам и да гледам сериали. 

🍉Плодовете
Така ми се хапват праскови, кайсии и диня в момента. Последните месеци прекалих с мандарините и сега едвам ги гледам. Добре, че има боровинки и банани...

🌊Дългите дни на плажа
Топли слънчеви лъчи, пясък в косите, морски бриз. С една дума - БЕЗВРЕМИЕ.

Някой друг като мен?🧐

3 REASONS WHY I LOVE...

Always capturing love signs.❤️

Спонтанно ви споделям този любовен кадър с пожелание за уютен и гушлив неделен ден!🧸

Always capturing love signs.❤️ Спонтанно...

LET’S PLAY A GAME - HOLIDAY DREAMS😍✨⁣
⁣
1. Изберете снимка от любимата си дестинация.⁣
2. Качете я на стори и разкажете какво ви допадна най-много там.⁣
3. Отбележете ме, а аз ще споделя всичките ви страхотни кадри.⁣
⁣
Нека поддържаме пътешественическия си дух и да чакаме с нетърпение времето, когато отново ще можем да пътуваме свободно. ✈️💕⁣

#дапътувамезаедно
⁣
*** ⁣ ⁣
1. Find a picture from your favourite trip.⁣
2. Post it on your story and tell us what you love about that place.⁣
3. Tag me - @sisiangelove and I will repost all your wonderful captures.⁣
⁣
Let’s keep our spirits up and look forward the time when we can travel again.🌍

LET’S PLAY A GAME -...

More views like this in 2021, please!😍💫

Споделям ви още едно приятно място за отдих в района на Банско - конна база “Пери Волас”, с. Бачево. Предлагат се разходки сред полето и преходи до съседните села, но ако не искате да яздите, сте свободни да разгледате района или да пробвате от местните специалитети в механата.

👨‍👩‍👧‍👦Базата е много подходяща и за семейства с деца. Освен обиколки с понита за най-малките, има и голям озеленен двор, където те могат да си играят и тичат на спокойствие. 

➡️Това пътуване около НГ ни се отрази толкова зареждащо, че решихме да го повторим след две седмици. Вие имате ли планове за скорошни бягства от града?

More views like this in...

01.01.2021г. - разходка върху замръзнало езеро на 2240м. височина😱😍

📍Как да стигнете:
Шофирайте до хижа Гоце Делчев, която се намира на 19км. от Банско. От там може да си вземете отворен лифт до хижа Безбог. Има една междинна спирка по средата, пътува се около 20-25мин. в посока, а билетът за отиване и връщане е 20лв. на човек. 

🏔Какво е усещането:
Гледката отгоре е приказна и имаш чувството, че си в облаците - понякога летят толкова ниско, че можеш да ги докоснеш. Въздухът е чист и студен, а снегът е покрил и вледенил цялото езеро, което в момента се превръща в идеално място за отдих и любуване на тази бяла красота. 

🍽Къде да хапнете:
Хижата и малкото заведение пред нея за отворени за посетители. Предлагат готвени ястия и топли напитки, с които да се сгреете преди да потеглите обратно към лифта. 

••• 

➡️02.02.2021г. 
Днес пък ще празнувам имен ден, за който много малко хора знаят. Но аз обичам да си казвам и да си чета честитките в последствие😂❤️

01.01.2021г. - разходка върху замръзнало...

🌟2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣🌟

Нека новата година ви донесе много положителни емоции, весели приключения и приказна любов! Бъдете здрави и щастливи!❤️

➡️В баницата и в питката открих 3 късметчета - къща в чужбина, далечно пътуване и сватба...😅На вас какво ви се падна?

🌟2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣🌟 Нека новата година ви...

7 неща, които да си купите от Мароко

Обикаляйки из медините на Мароко, няма как да не забележите безкрайните улици, пълни със сувенири и ръчно изработени изделия. Ще искате да си купите от всичко за спомен и най-вероятно ще ви е нужен допълнителен куфар. Трява да знаете, обаче, че ще е нужно сами да извоювате достъпни цени за желаните от вас продукти – повечето от тях нямат етикети, а стартовата сума, която продавачите обявяват е двойна на реалната такава. Затова в тази статия освен какво НЕ трябва да пропускате да си купите от Мароко, ще ви споделя и приблизителните цени на предложенията ми, както и няколко лесни стъпки, които да следвате при “пазаренето” с търговците.

1.Арганово масло

Арганът се добива единствено в Мароко, затова ако си организирате екскурзия до там, задължително се снабдете с някое и друго шишенце. По време на моето посещение, имах възможност да присъствам на интересна презентация, свързана с добива, производството и полезните свойства на аргана. Там научих, че истинското арганово масло е със златно-жълт цвят и ухае на ядки, както и че има две разновидновидности от него – козметично и хранително. Продава се като отделен продукт в различни по големина шишенца, или като основна съставка в разкрасителни изделия – шампоани, балсами, маски, сапуни, кремове за тяло.

✔️Приблизителната цена за 100мл. козметично арганово масло е между 50 и 150 дирхама (5/15€). Имайте предвид, че хранителното арганово масло е малко по-скъпо. То се използва в кулинарията и придава специфичен вкус и аромат на ястията.

2.Керамични съдове

По време на разходката си из Мароканските градове и пазари, със сигурност ще попаднете на стотици разнообразни изделия от керамика – чинии, чаши, купички и фруктиери. Ако разполагате с достатъчно време, задължително се отбийте във Фес – там, ярките цветове и специалната техника, която се използва за изработката на красивите съдове, ще привлекат вниманието ви. Ще имате възможност да си купите единични бройки от тях, но ще откриете и сергии, където продават керамика на едро – в по-големи количества, за по-ниски цени. Мароканците са услужливи и ако поискате да ви ги опаковат, ще го направят безплатно. Все пак не би било приятно съдовете да се счупят, пренасяйки ги в самолета обратно към България. Не забравяйте да си вземете традиционен тажин за спомен – съд, наподобяващ нашия гювеч. Съставен е от две части – плоска основа с ниски страни и конусовиден капак, за по-добро разпределение на въздуха по време на готвене. Традиционните цветове са синьо и бяло, но не се притеснявайте да се снабдите с по-шарени и цветни варианти.

✔️Цената за малките купички е около 20 дирхама(2€). За по-големите съдове си пригответе 200-300 дирхама(20/30€). Малък тажин ще откриете за 20-50 дирхама(2/5€), а голям такъв – за 100-150 дирхама(10/15€).

3.Лампи и фенери

Ако обичате предмети, които мислено ви телепортират на мястото, откъдето сте ги купили – ръчно изработените марокански лампи и фенери са точно за вас. Откриват се в различни размери, цветове и форми, но каквато и да изберете, приказката за “Аладин” ще се пренесе в дома ви. По-леките фенери са и по-достъпни, но обикновено са изработени от алуминий. Този материал лесно променя цвета си и ще ви бъде трудно да го пренесете в багажа, тъй като има вероятност да се изкриви по време на пътуването. Възможността да платите за доставка също е на лице, но най-вероятно ще струва повече, отколкото самата лампа. В случай, че този сувенир е наистина желан от вас – инвестирайте в по-тежък и качествен материал за изработка. Металните фенери със стъкло са страхотни аксесоари за дома, особено ако разполагате с двор или лятно-зимна градина.

✔️Алуминиевите фенери може да закупите за цена между 100 и 500 дирхама (10/50€). По-тежките метални и стъклени лампи ще откриете за 500-2000 дирхама (50/200€), в зависимост от размера и детайлите. 

4.Подправки, ядки и сушени плодове 

Качеството и вкусът на подправките в Мароко са много по-добри от повечето места, на които ще го срещнете в Европа. Отделно са страхотен вариант за нискобюджетни подаръци, които няма как да останат неоценени. Тръгвайки из лабиринтите на старите градове, ще се ориентирате по ароматите – няма как да не ви отведат до сергиите за подправки и сушени плодове. Ще се озовете пред огромни купчини от цветен прашец, изрядно и симетрично подредени. Шафран, куркума, канела, бял пипер – това част от подправките, които ще срещнете тук. Ядките и сушените плодове също не са за изпускане – орехи, бадеми, фурми, смокини. Хапнете си от всичко, без притеснение!

✔️Куркумата и канелата ще ви струват между 20 и 40 дирхама (2/4€) за 100гр. Шафранът – 50-70 дирхама (5/7€) за 1гр.

5.Килими и черги

Едни от най-скъпите придобивки, с които може да се върнете вкъщи, са именно килимчетата и чергите. Можете да ги разглеждате с часове, защото всяко едно от тях е ръчно изработено и индивидуално красиво само по себе си. Едва ли ще попаднете на две напълно еднакви бройки – цветовете, десените и формите са най-разнообразни. Препоръчително е да си оставите тази покупка за края на пътуването – ще имате достатъчно време да опознаете вариантите и цените, а накрая да се “спазарите” за максимално ниска сума. Това умение ще ви е нужно! Търговците в Мароко обичат да се “надлъгват” с клиентите, затова ето няколко насоки за успешен “пазарлък”:

*Разглеждайте бавно и спокойно;

*Направете се, че тръгвате да излизате. При опит за напускане на магазинчетата, много често след вас ще чувате: “How much you pay?” или “I give you special price!” Не съдете хората – този тип преговори им е в културата.

*Не показвайте прекалено голям интерес.

*Предложете максимално реалистична цена – изработката на някои от изделията отнема месеци.

*Говорете сериозно и окончателно, а когато обявите крайната цена, за която сте склонни да направите покупка, нека тя да е по-ниска от реалната, която бихте отделили. Когато търговецът започне плавно да намалява цената, вие я увеличавайте.

*Забавлявайте се и водете преговорите с желание и търпение.

*Бъдете готови да си тръгнете, ако все пак желаната от вас сума не се приеме от продавача.

✔️Не искам да ви разочаровам, но няма да откриете килим, който да струва 50/100€. Реалистично ще трябва да си отделите поне 250/300€ за качествен и добре изработен продукт.

6.Сламени чанти и кошове

Цветните, сламени кошници са голяма находка по пазарите на Мароко и ще са ви от полза за дългите летни дни на плажа, пикник сред природата или пък за шопинг разходка. Могат да бъдат използвани и за оргазация на дома, като в тях прилежно се приберат книги, списания, тефтери или други аксесоари като одеала и покривки. Хубавото е, че са здрави и мултифункционални – няма да сбъркате, имайки поне една такава в колекцията си от вещи. Освен това, този тип кошници и кутии от слама, са пример за устойчиво производство на продукти с природосъобразна насоченост и екологични суровини. Естествените влакна, от които се изработват, се рециклират или произвеждат с техники за пестене на вода и земни ресурси.

✔️За кош с по-малък размер, очаквайте цена не по-висока от 70-80 дирхама (7/8€). Големите ще намерите за 100-120 дирхама (10/12€).

7.Чай и сервизи за чай

Пригответе се да опитате най-вкусния ментов чай, по време на престоя си в Мароко. Приготвя се с цели листа от мента и голямо количество захар. По желание може да добавите и евкалипт към него, който придава леко лют вкус и тръпчивост. Чаят от мента е традиционен и се предлага във всеки град, като се поднася в специални чайници. Приспособленията за чай в Мароко са толкова красиви, колкото и практични. На всеки един пазар ще откриете цветните стъклени чаши и ръчно изработен сребърен съд, поставени върху специален гравиран поднос. Фигурите изобразени върху тях са много интересни, затова разгледайте добре, преди да изберете този, който ще поставите на видно място у дома.

✔️За 100/200гр. насипен зелен чай ще платите между 50 и 100 дирхама (5/10€). За сребърен комплект с поднос и чаши – между 100 и 500 дирхама (10/50€), в зависимост от размера и орнаментите.

Дано с тази статия съм успяла да ви пренеса за малко в Мароко и красивите неща, които можете да откриете там! А ако се чудите коя агенция да изберете за следващото си пътуване, препоръчвам Прея Травел.

Усмивки и прекрасен ден от мен!

XOXO
signature

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Не искате да пропуснете някой мой пост?
Регистрирайте своя email адрес тук, за да получавате известия при всяка нова статия.

Previous
Моите ТОП 3 модели бански костюми за предстоящото лято
7 неща, които да си купите от Мароко